Eseji, crtice, utuci

Eseji crtice utuci

Ovdje će biti tekstKnjiga dojmova / Guestbook

Objavljeno: 1/25/2015 9:51:32 AM
Ime: vinko.buretic1@ri.t-com.hr
Web:
Komentar: Zahvaljujem na lijepim riječima o mojim uradcima, a situacije ovih na vlasti i/ili položajima, od politike do znanosti često su u suprotnosti sa zdravim razumom. Kad pogledamo naše intervencije osobito na hakave-u, a pogotovo i Vaše koje ste znalački proširili i na Chat Barometar, ne mogu se oteti dojmu da postoji i naš važan udio da je gđa Kolinda uspjela kroz ušicu igle pobijediti na izborima, a je li bilo prekasno vidjet će se uskoro. Vjerujem da je još uvijek sve na vrijeme, jer u sarajevskom intervju-u neki dan su sasvim dobrodošle i jasne sve njene poruke. Zatrpam se drugim poslovima i pisanjima, upravo s relativno teškim štivom u obliku knjige 'Hrvatska nacionalna genealogija', koju možda i ne uspijem dovršiti, jer mnoge bole primjerene godina sve se više javljaju i koče namjere, a vidljivo je i koliko je vremena prošlo da Vam se ovdje javim?! Isprika do neba. Iza Božića i Novogodišta se je moglo zaključiti da Vas je u obitelji snašlo neko zlo, želim da je krenulo u mir. Svako dobro, Božidar Ručević, stameni

Objavljeno: 9/27/2014 2:32:09 PM
Ime: Vinko Buretić
Web: vinko.buretic1@ri.t-com.hr
Komentar: Zahvaljujem se na knjizi. Počeo sam čitati, ali nažalost sam okupiran nekim poslom. Svakako je veoma zanimljivo. I vaše obiteljsko podrijetlo, i dubrovačko brodovlje i sudbina Craoatoindijanaca. Danas sam pročitao skandaloznu izjavu Sanje Barić, predstojnice katedre za ustavno pravo PF u Rijeci i vanjske članice saborskog odbora za ustav, poslovnik i politički sustav. Reagirat ću na tu nezinu bezobraštinu. Već sam na Chatu Barometra napisao da je ili glupa ili neznalica ili pak u službi određene politčke opcnije. Tom izjavom je zdala svoju profesiju. S poštovanjem Vinko Buretić, Boljunac


Ime / Name:


Web:


Komentar / Comment:


      


Gesla

Gesla

http://www.rucevic.net

''Što pređi ti namriješe zasluži da zaista tvoje i bude!''  (Johann Wolfgang von Goethe, 1749.-1832.)

''Učinimo stvari što jednostavnijim, ali ne jednostavnijim od toga!" (Albert Einstein, 1879.-1955.) 

''Problem sa činjenicama je samo u tome što ih ima previše!'' (Samuel McChord Crotherds, 1857.-1927.)

''Zaborav vlastitih korijena i vlastite povijesti na početku je svakog ljudskog otuđenja!'' (Kardinal Josip Bozanić, Homilija na Božić 25. prosinca 2009.)

''Ne zanemarite molitve Duhu Svetomu istoga nam trojednoga Boga!'' (U prvim danima svoga pontifikata izreče papa Franjo - 2013.)

''Mislim dakle postojim!'' (Rene Descartes, 1596.-1650.)

             

Brojač posjeta

Obavijesti

Ovo web sjedište je još u radu i sadržajno se mijenja skoro svakodnevno!

Kontakt

Kontakt

 

Šaljite nam Vaša štiva, rodoslove, crtice, debate, pitanja, prijedloge i fotografije. Vaše zapise i slike ne vraćamo. Sve korisno i dobronamjerno objavljujemo, a ostalo spaljujemo u staroj krušnoj peći, i to samo u one dane kada se spravlja lepinja i kruh.

Pišimo i debatirajmo o rodu ručevskom i puku hrvatskom ne zaboravljajući da: ''Sve što je staro, negda je bilo novo.'' (Tacit, 56.-117.)

© Božidar Ručević, 2013.

GNU General Public Licenca omogućava pod određenim uvjetima slobodno umnožavanje, prerađivanje i priopćavanje: mapa, fotografija i teksta, ali tada sve prelazi pod pravila te i takve licence. Autor ne može jamčiti da uporaba nekih dijelova ovoga štiva ne će kršiti prava trećih osoba i rado će prihvatiti upozorenja o tome.

Provjerite i odgovorno postupite!

bozidar.rucevic@zg.t-com.hr